Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Have & Landskab ’17 | Grøn infrastruktur og vand | Slidskader på græs

Så er vi lige ved at være klar til Have & Landskab ’17 onsdag til fredag i denne uge – kom og mød os på stand B200 på Strøget. Et af temaerne er slid på græs, som du allerede nu kan orientere dig om i et af månedens Videnblade. Læs også om internationale erfaringer med grøn infrastruktur og bæredygtigt vandkredsløb. Midt i september kører forelæsningsrækken Copenhagen Landscape Lectures igen, første gang om samspillet mellem klima, planlægning og design.

Med venlig hilsen Erling Andersen og Tilde Tvedt, redaktører
Jette Alsing Larsen, grafiker og abonnementssekretær

Nye Videnblade


Grøn infrastruktur sikrer bæredygtigt vandkredsløb

LAR og grønne områder kan bidrage til at gøre byens samlede vandkredsløb mere robust og bæredygtigt. Det viser erfaringer fra fem foregangsbyer rundt om i verden, hvor danske kommuner kan hente inspiration. Læs mere.


03.01-97


Slid på byens plæner
Intensiv færdsel kan forårsage alvorlige skader og forringe det æstetiske udtryk på græsplæner. Slidstyrken kan øges ved at efterså med hårdføre arter hvert 2. eller 3. år, så der hele tiden er en frøbank klar i jorden. Læs mere.


05.06-49

Kort nyt


Gratis billet til Have & Landskab '17
På stand B200 viser IGN, hvordan viden omsættes til handling. Årets temaer er træers værdi, LAR med økologiske fordele og slid på græs. Du kan også blive klogere på et nyt projekt om buske. Videntjenesten har et udstillingstilbud parat, og du kan møde vores rådgivere og få et svar med hjem. Hver dag kl. 11 og 13 kan du høre om veterantræer og biodiversitet. Kig også forbi Fagligt Forum, hvor erfarne fagfolk og eksperter, bl.a. fra IGN, holder oplæg. Læs mere om udstillingen på haveoglandskab.dk, hvor du kan printe en gratis billet.

Copenhagen Landscape Lectures
Efterårets første arrangement i Copenhagen Landscape Lectures finder sted den 19. september kl. 16.00 hos IGN, Rolighedsvej 23, Frederiksberg. Dr. Cathy Oke, byrådsmedlem i Melbourne, diskuterer "Climate resilient planning with urban biocultural diversity in mind" og Flemming Thompsen fra Tredje Natur diskuterer "Climate resilient design in Copenhagen". Yderligere information kommer meget snart på hjemmesiden og Facebook.

Friluftsinstallationer i træer
IGN har udgivet et notat, der samler viden om friluftsinstallationer i træer i forhold til træers egnethed og mulige skader. Hele notatet kan læses her.

Spørgsmål og svar


Husk, at du som abonnent er velkommen til at stille spørgsmål til Videntjenestens rådgivere. Du kan sende dit spørgsmål via dette link.

Kurser og arrangementer


Have & Landskab ’17
30. august-1. september/Slagelse
Danmarks største fagudstilling for den grønne branche. Mød IGN på stand B200. Læs mere.


Naturens Dag 2017
10. september/Nødebo
På Naturens Dag på Skovskolen i Nødebo finder du masser af aktiviteter og oplevelser for både børn og familier. Temaet i år er "mangfoldighed i naturen". Læs mere.


Urban Green Infrastructure: Connecting People and Nature for Sustainable Cities
20.-21. september/Malmø
Konferencen fokuserer på temaer, der er relateret til nye problemer og udfordringer inden for naturbaserede løsninger og bæredygtig byudvikling. Der bliver rig mulighed for diskussioner mellem forskere, beslutningstagere, planlæggere og praktikere. Læs mere.


Naturforvaltningskonferencen 2017: Fremtidens natur- og landskabsforvalter
28. september/Nødebo
Konferencen sætter fokus på samarbejde og dialogbaseret naturforvaltning og på, hvordan synergier opstår, fordi det er nødvendigt at arbejde hen over ejendomsgrænser, fagligheder og interesser. Læs mere.


Kursus: Regnvandskonsulent – LAR-løsninger for professionelle
4.-5. oktober/Høje Taastrup
24.-25. oktober/Nødebo
I oktober afholder vi igen kurset, hvor du kan blive eksamineret regnvandskonsulent. Få ny faglig viden og praktisk erfaring med at planlægge regnvandsløsninger – både faskiner og mere grønne såsom regnbede og terrænreguleringer. Kurset tager udgangspunkt i private haver. Det varer 4 dage og er for anlægsgartnere, autoriserede kloakmestre og andre, der gerne vil have et bredt, praksisnært kendskab til LAR, som fx landskabsarkitekter og planlæggere. Læs mere.

Om nyhedsbrevet

Videntjenestens nyhedsbrev for Park og Landskab formidler forskning og rådgivning inden for parkforvaltning og landskabsplanlægning. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Skov & Landskab ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 28. august 2017