Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Syge kastanjetræer | Invasive arter | Naturmødet

IGN’s rådgivere opfordrer til at se tiden an, inden hestekastanjer med bakteriekræft fældes. Læs hvorfor i et nyt Videnblad. Vi er også klar med et spændende program for temadagen om invasive arter i byen. Er du abonnent på Videntjenesten, får du rabat på deltagerprisen.

Med venlig hilsen Erling Andersen og Tilde Tvedt, redaktører
Jette Alsing Larsen, grafiker og abonnementssekretær

Nye Videnblade


Symptomer og følgeskader ved hestekastanje-bakteriekræft

Den invasive bakterie, der forårsager hestekastanje-bakteriekræft, kan slå modtagelige hestekastanjer ihjel. Det ser dog ud til, at mange træer kan leve med sygdommen. Derfor er det en god idé at se tiden an, inden angrebne hestekastanjer fældes. Læs mere.


05.27-02

Kort nyt


Invasive arter i byen
Den 31. maj holder IGN temadag om invasive arter på Skovskolen i Nødebo. Temadagen fokuserer på de invasive arter i byen og de udfordringer, de giver. Det handler bl.a. om, hvilke arter der giver de største problemer nu, men også om nye invasive arter, der kan blive et problem i fremtiden. Tilmeld dig senest den 24. maj. Program og tilmelding.

Er du på vej til Naturmødet?
IGN er igen i år med på Naturmødet, der løber af stablen fra torsdag til lørdag i denne uge i Hirtshals. Kom og mød IGN på Green Square. Vi har bl.a. et forskerhjørne, hvor en håndfuld forskere fortæller nyt om forskningsresultater og projekter. I uddannelseshjørnet er der info om natur- og forvaltningsuddannelser, og der vil være aktiviteter omkring bålet. Læs mere om IGN’s aktiviteter på Naturmødet.

Spørgsmål og svar


Læs de seneste svar på spørgsmål fra abonnenter

Kulsvamp på lind

Som abonnent er du velkommen til at stille spørgsmål uden beregning til Videntjenestens rådgivere. Du kan sende dit spørgsmål via dette link.

Kurser og arrangementer


Naturmødet
18.-20. maj/Hirtshals
Naturmødet er en årlig event om og i naturen. Her mødes fagfolk, naturelskere og meningsdannere inkl. IGN. Se programmet for Naturmødet.


Temadag: Invasive arter i byen
31. maj/Nødebo
Temadagen fokuserer på de invasive arter i byen nu og i fremtiden. Program og tilmelding.


Have & Landskab ’17
30. august-1. september/Slagelse
Danmarks største fagudstilling for den grønne branche. På stand B128 viser IGN bl.a. eksempler på, hvordan ny viden omsættes til handling. Lær at værdisætte træer. Bliv klogere på slid på græs og oplev Bio-LAR i 1:1. Videntjensten og et udvalg af vores rådgivere er selvfølgelig også med.

Om nyhedsbrevet

Videntjenestens nyhedsbrev for Park og Landskab formidler forskning og rådgivning inden for parkforvaltning og landskabsplanlægning. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Skov & Landskab ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 16. maj 2017