Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Have & Landskab ’17 | Bliv klogere på det grønne | Videnportal om friluftsliv

Snart er det ferietid, men brug også et øjeblik på at se lidt længere frem. I slutningen af august kan du møde Videntjenesten og hele den grønne sektor på Have & Landskab ’17. Du kan allerede nu printe en gratis billet. Efteråret giver også mulighed for at blive klogere på det grønne via vores kurser, temadage og konferencer.

God sommer!
Erling Andersen og Tilde Tvedt, redaktører
Jette Alsing Larsen, grafiker og abonnementssekretær

Kort nyt


Bliv klogere på det grønne: Kurser, temadage, konferencer i efteråret
Vi er nu klar med programmet for efterårets faglige arrangementer. Du kan bl.a. blive klogere på LAR-løsninger, naturforvaltning, udeskole, planter til nye klimaforhold og bytræer. Hvis du vil endnu mere i dybden, tilbyder vi kompetencegivende efteruddannelse, hvor du får papir på dine færdigheder, for eksempel inden for friluftsliv og parkvirksomhed. Læs mere i kataloget.

Efteruddannelse: Parkdiplom
I efteråret 2017 tilbyder vi to moduler på parkdiplomuddannelsen: Strategisk dialog – ledelse, teams, kommunikation og konflikthåndtering begynder den 12. september. Du kan deltage i dette modul, selv om du ikke tager hele uddannelsen. Afgangsmodulet, hvor temaerne fra foregående moduler inddrages, begynder den 22. august. Læs mere om modulerne.

Hent din billet til Have & Landskab '17
På stand B200 viser IGN, hvordan viden omsættes til handling. Årets temaer er værdisætning af træer, bio-LAR og slid på græs. Og så kan du selvfølgelig møde rådgivere fra Videntjenesten.dk og få et svar. Kig også forbi Fagligt Forum, hvor erfarne fagfolk og eksperter, bl.a. fra IGN, holder korte oplæg. Læs mere på haveoglandskab.dk, hvor du også kan printe en gratis billet.

Ny videnportal om friluftsliv
Viden om friluftsliv er en ny, national videnportal for fagfolk, der arbejder med at skabe og udvikle rammer om friluftsliv. IGN har deltaget i udviklingen. Den nye portal skal gøre det nemt for foreningsledere, naturforvaltere, planlæggere, undervisere, studerende og lokale ildsjæle at finde aktuelt viden om friluftsliv. Se den nye portal.

Bevæg byen med børn
Bevæg byen! - Med Børn er et forskningsprojekt, der undersøger, hvad der sker, når man designer uderum sammen med børn. Hvad betyder det f.eks. for den efterfølgende brug og forankring, at børnene har været med til at udvikle stederne fra start til slut. Læs mere om projektet.

Pris til Camp Rolighed på Roskilde Festival
Studerende fra Foreningen for Landsskabsarkitektstuderende på IGN vandt Aktive Studerendes Pris på 25.000 kr. for deres projekt Camp Rolighed i Dream City på Roskilde Festival. Camp Rolighed er en miniature taghave med slyngplanter, hængekøjer, trapper, der er perfekte til, at man kan slange sig i solen, og en masse blomster. Læs mere.

Spørgsmål og svar


Læs de seneste svar på spørgsmål fra abonnenter

Registrering af træer

Bladlus giver hvide bøgeblade

Som abonnent er du velkommen til at stille spørgsmål uden beregning til Videntjenestens rådgivere. Du kan sende dit spørgsmål via dette link.

Kurser og arrangementer


Have & Landskab ’17
30. august-1. september/Slagelse
Danmarks største fagudstilling for den grønne branche. Mød IGN på stand B200. Læs mere.


Urban Green Infrastructure: Connecting People and Nature for Sustainable Cities
20.-21. september/Malmø
Konferencen fokuserer på temaer, der er relateret til nye problemer og udfordringer inden for naturbaserede løsninger og bæredygtig byudvikling. Der bliver rig mulighed for diskussioner mellem forskere, beslutningstagere, planlæggere og praktikere. Læs mere.


Naturforvaltningskonferencen 2017
28. september/Nødebo
Konferencen ser på kompetencekravene til dem, der forvalter natur og landskab. Der vil være oplæg fra projektledere, driftsfolk, lodsejere og andre, der har erfaringer på området. Læs mere.

Om nyhedsbrevet

Videntjenestens nyhedsbrev for Park og Landskab formidler forskning og rådgivning inden for parkforvaltning og landskabsplanlægning. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 29. juni 2017