Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Håndtering af affald l Ny videnportal om friluftsliv l Bæredygtig byudvikling

Læs om bæredygtig håndtering af affald i byer med turisme i det ene af månedens Videnblade. Se hvordan man kom fra vision til handling i Projekt Klimatilpasning Kokkedal i det andet af månedens Videnblade. Få en forsmag på efterårets kurser og arrangementer, blandt andet Green Surge’s internationale konference om naturbaserede løsninger og bæredygtig byudvikling.

Venlig hilsen Bibi Edinger Plum, redaktør.

Nye Videnblade


Klimatilpasning Kokkedal (2)
I et stort og komplekst projekt som Klimatilpasning Kokkedal er der mange hensyn, man skal tage højde for. For at oversætte en vision til et konkret, fysisk anlægsprojekt er samstyring nødvendig for at få projektet til at lykkes. Samstyring udvikler fælles retning og fælles mål, som alle frivilligt retter deres aktiviteter imod, og påvirker de involveredes syn på hinanden og på projektet. Læs mere.

Billedbeskrivelse


Håndtering af affald i byer med turisme
Nyt forskningsprojekt: URBAN WASTE arbejder med affald og turisme i 11 europæiske byer eller regioner. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, IGN deltager i emnerne om byernes affaldsmetabolisme, adfærd hos turister og strategier for affaldsreduktion. Læs mere.

Billedbeskrivelse

Kort nyt


Viden om friluftsliv
Viden om friluftsliv er en ny national videnportal om friluftsliv. Målgruppen er friluftslivets fagfolk: Fra forvaltere og foreningsledere til planlæggere og undervisere. Videnportalen skal styrke fagligheden i friluftsliv og samle den aktuelt bedste viden. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning har deltaget i udviklingen af portalen. Læs mere


Pris til studerende, der bygger på Roskilde Festival
Studerende fra Foreningen for Landsskabsarkitektstuderende ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning vandt "Aktive Studerendes Pris" på 25.000 kr for deres projekt Camp Rolighed i Dream City på Roskilde Festival. Læs mere. 

Kurser og arrangementer


Have og Landskab

Slagelse, 30. august – 1. september

Den største grønne fagudstilling i Danmark målrettet den professionelle have-, park- og landskabssektor. Læs mere.


Efteruddannelse: Parkdiplom
I efteråret 2017 lanceres to moduler i Parkdiplom: Det ene er Strategisk dialog – ledelse, teams, kommunikation og konflikthåndtering, som begynder den 12. september. Det andet er Afgangsmodulet, hvor temaerne fra foregående moduler inddrages. Modulet begynder den 22. august. Læs mere.


Green Surge, International Conference 2017
Malmø, 20.-21. september

Connecting people and Nature for Sustainable Cities. The conference themes are related to emerging issues and future challenges of nature-based solutions and sustainable urban development. Læs mere.


Efteruddannelse: Naturbaseret sundhedsfremme og behandling
Nyt modul som begynder efterår 2017 er nu klar til tilmelding. Modulet på Master i landskab og planlægning tager afsæt i teorier om naturen og naturbaseret terapis betydning for sundheden. Modul 4 består af to internatkurser og to kursusdage. Første dag er den 21. september.  Læs mere.


Bytræseminar 2017
Frederiksberg, 16. novemberr
Bytræseminaret præsenterer det nyeste fra forskning og praksis: I år vil der blandt meget andet være fokus på ny viden om sårheling og behandling af sår. I kommer også til at høre om træernes hemmelige liv. Og som altid vil der være nyt om sygdomme og skadevoldere. Yderligere information: Oliver Bühler, olb@ign.ku.dk

Om nyhedsbrevet


Videntjenestens nyhedsbrev for Planlægning og Friluftsliv formidler forskning og rådgivning inden for byudvikling og planlægning i det åbne land. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Skov & Landskab ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 13. juni 2017