Nyhedsbrev – Københavns Universitet

Naturplejeportalen l Geoviden l Byforskning

I mange mindre byer falder befolkningstallet. I følge flere borgmestre kan flygtninge være en ressource for yderområder og landområder. I månedens tre Videnblade kan du læse mere herom. Du har også mulighed for at orientere dig om Naturplejeportalen og Danmarks femte nationalpark. Desuden kan du gratis tilmelde dig bladet Geoviden samt nyhedsbrevet fra Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling.

Venlig hilsen Bibi Plum, redaktør.

Nye Videnblade


Flygtninge som ressource i mindre byer
I mange mindre byer i Danmark falder befolkningstallet, skole og købmand lukker og det bliver sværere at tiltrække nye beboere. Men samtidig bliver flygtninge placeret i mindre byer, hvilket giver ny befolkning og potentiale for udvikling. Ifølge flere borgmestre kan flygtninge være en ressource for yderområder og landområder. Læs mere.


Kan lokalsamfund i mindre byer hjælpe flygtninge? 
I Varde siger borgmesteren. ”Hvis vi gør vores arbejde med at hjælpe flygtninge godt på vej, kan vi fremover få stor glæde af de nye borgere” (Varde Kommune, 2015).  Lokalsamfundene og frivillige i de mindre byer er en vigtig del af at hjælpe flygtningene godt på vej. Læs mere.


Samskabelse om forankring af flygtninge
Samskabelse er blevet et populært begreb i de danske kommuner, og der er stort fokus på at inddrage civilsamfundet i den kommunale opgaveløsning inden for mange politikområder. Samskabelse i forhold til integration af flygtninge i mindre byer står også højt på dagsordenen i kommunerne. Læs mere.

Kort nyt


Ny model for Videntjenesten
En ny model for Videntjenesten giver dig som abonnent nu adgang til både Planlægning og Friluftsliv og Park og Landskab. Men du betaler kun for én serie.  Det gælder også, hvis du i forvejen abonnerer på begge serier. Vi ændrer automatisk adgangen for alle nuværende abonnenter, så du skal ikke foretage dig noget. Har du spørgsmål, så kontakt Jette Alsing Larsen eller Bibi Pum. Læs mere om Videntjenesten og abonnement. 


Kom godt i gang med naturpleje
Naturplejeportalen hjælper dig med at finde de rette plejemetoder til forskellige typer naturarealer. Portalen er netop blevet opdateret og udbygget med den nyeste viden. Læs mere. 


Danmarks femte nationalpark er nu en realitet
Nationalpark Kongernes Nordsjælland bliver med sine ca. 26.250 ha den næststørste danske nationalpark. Læs mere.


Geoviden fra GEOCENTER Danmark
Geoviden – Geologi og Geografi udkommer fire gange om året og abonnementet er gratis. Bladet kan bestilles på geoviden@geus.dk eller læses her. 
Det nyeste nummer handler om Byen og dens undergrund - Beliggenhed, udvikling, klimaforandringer og bygeologi. Læs mere.


Nyhedsbrev
Ønsker du at se sidste nyhedsbrev fra Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling på Skovskolen, kan du læse det og melde dig til nyhedsbrevet her.


Danmarks første professor i udeskole og udepædagogik
Nu styrkes forskningen i udeskole og udepædagogik ved København Universitet. Seniorforsker Peter Bentsen fra Sundhedsfremme, Steno Diabetes Center Copenhagen under Region Hovedstaden, er netop blevet udnævnt som adjungeret professor. Læs mere.

Kurser og arrangementer


Kursuskatalog forår 2018

I foråret 2018 kan du blandt andet blive klogere på byforskning, friluftsliv og landskabets udvikling ved at deltage i vores konferencer og kurser. Se det nye kursuskatalog fra IGN her.


Konference: Byforskning uden grænser: Hvem planlægger vi for?
Aarhus, 1. marts 2018
Konferencen sætter fokus på, hvordan vi kan forstå og planlægge for ’Cities of Coming and Going’. Konferencen arrangeres i samarbejde mellem Center for Strategisk Byforskning og Dansk Byplanlaboratorium. Læs mere.


Conference: Nordic Conference for Rural Research
Vingsted, May 14tth -16th 2018
The 5th Nordic Conference for Rural Research ‘Challenged ruralities: Nordic welfare states under pressure’ will take place May 14th -16 th 2018. This conference is an interdisciplinary forum with a particular emphasis on rural research in the Nordic countries. For more information at http://ruralities.org/ or contact Hanne W. Tanvig, info@ruralities.org


Naturmødet
Hirtshals, 24. – 26. maj 2018
Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde i og om naturen. I tre dage omdannes den nordjyske by Hirtshals til et center for dansk debat om natur og naturoplevelser. Naturmødet afholdes for tredje gang. Læs mere.

Om nyhedsbrevet


Videntjenestens nyhedsbrev for Planlægning og Friluftsliv formidler forskning og rådgivning inden for byudvikling og planlægning i det åbne land. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Skov & Landskab ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.



For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 08. februar 2018