Nyhedsbrev om Pyntegrønt – Københavns Universitet

Videntjenesten > Pyntegrønt > Nyhedsbrev

IPM Vejledninger | 25 års jubilæum | CTRE konference

Integreret bekæmpelse af skadegørere (IPM) et koncept, som har fokus på bekæmpelse af skadegørere med mindst mulig brug af kemiske midler. Plantebeskyttelsen kan ske ved at kombinere alternative metoder og handle ud fra viden om skadegørernes biologi og samspil med omgivelserne. IPM vejledninger er frit tilgængelige for alle på forsiden af Videntjenesten for Pyntegrønt, samt Skov og Natur.

Venlig hilsen Iben M. Thomsen, redaktør.

Invitation


Ph.D. forsvar for Brynjar Skúlason 
Dato: 28. april 2017 kl. 14
Sted: von Langen mødelokale, Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg 
Afhandlingen Provenance variation in subalpine fir grown as an exotic tree species in Denmark and Iceland ser blandt andet på forskelle i juletræsegnethed og modtagelighed overfor skadedyr og sygdomme. Forsvaret foregår på engelsk.


WOOD 25 Udstilling

Dato: 28. april 2017, fra kl. 14:00 til 16:00 (Reception)
Sted: IGN, Fællesområdet, Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C
Den slovenske ambassade og sektion for Skov, Natur og Biomasse inviterer til fernisering af udstillingen Wood25 , der er en udstilling baseret på træ og træindustri i Slovenien. Udstillingen er initieret og udviklet med støtte fra Slovenian Ministry of Culture.
Udstillingsperiode 28.4 – 11.5. 2017

Fra invitation

Kort nyt


Videntjenesten fylder 25 år i 2017: Tag et kig på alle vores Videnblade
Vi vil gerne fejre Videntjenestens jubilæum ved at give abonnenter på Videntjenesten adgang til alle Videnblade på tværs af vores fire serier. Abonnerer du allerede på Skov og Natur, kan du frem til 30. juni 2017 helt gratis få adgang til Videnblade fra Skov og Natur, Park og Landskab samt Planlægning og Friluftsliv. Samlet har du frem til sommer adgang til ca. 2.400 Videnblade. Læs mere.

Nyt Danmarkskort giver overblik over skovens ressourcer
Et nyt Danmarkskort gør det nemmere at planlægge driften af skovene. Kortet viser, hvilke ressourcer de indeholder, f.eks. i form af vedmasse, og kan bruges til at vurdere skovenes tilstand og udbyttet af tynding og hugst. Skovressourcekortet bygger på en laserscanning af hele landet og er udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Læs mere.  


Thomas Færgeman er ny leder af Skovskolen
D. 1. april tiltrådte Thomas Færgeman stillingen som leder af Skovskolen i Nødebo. Thomas Færgeman er agronom og fagjournalist og kommer fra en stilling som afdelingschef på DMI. Han har en lang erfaring som leder og formidler i den grønne sektor. Læs mere.

Kurser og arrangementer


Markvandringer
31. maj (Sjælland), 1. juni (Fyn), 7.-8. juni (Jylland)
Danske Juletræer afholder hvert år sammen med lokale værter sæsonens aktuelle markvandringer, hvor der er lagt vægt på at præsentere et varieret program med aktuelle emner for den enkelte ejendom. IGN deltager igen i år. Læs mere.


Langesømesse 2017 
17. august / Langesø
Videntjenesten for Pyntegrønt kan findes på stand Z ved Langesømessen d. 17. august 2017. Kom og få en snak om skader på juletræer, samt andre aktuelle emner.


CTRE juletræskonference
4.-8. september / Island
Hvert andet år samles forskere, rådgivere og praktikere til CTRE konference om dyrkning og afsætning af juletræer. I 2017 foregår mødet på Island. Læs mere.


Find kurser på hjemmesiden
Skovskolen i Nødebo og på Eldrupgaard

Find flere oplysninger om kurser og kursusfaciliteter på Skovskolen. Vi tilbyder AMU-kurser inden for friluftsliv, skov-, park- og landskabsdrift og skræddersyede kurser om f.eks. arbejde på grønne tage, risikotræer og læring i naturen. Læs mere.

Om nyhedsbrevet


Videntjenestens nyhedsbrev for Pyntegrønt formidler forskning og rådgivning inden for juletræer og klippegrønt. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Skov & Landskab ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 25. april 2017