Nyhedsbrev om Pyntegrønt – Københavns Universitet

Videntjenesten > Pyntegrønt > Nyhedsbrev

Ny model for Videntjenesten

Ny model for Videntjenesten

Vi tager hul på 2018 med en ny model for Videntjenesten, der giver dig mere viden for pengene. Som abonnent har du nu adgang til både Pyntegrønt og Skov og NaturVidentjenesten.dk, men betaler kun for en serie. Det gælder også, hvis du i forvejen abonnerer på begge serier. Prisen er 2.000 kr./år for et personabonnement, og der ydes ikke længere rabat til medlemmer af Danske Juletræer. Tillægsabonnement for en ekstra bruger koster 500kr./år. Videnblade vil fremover kun udkomme i en elektronisk udgave. Du får fortsat kvalitetssikret viden fra IGN’s projekter, gratis rådgivning og rabat på vores arrangementer. Vi ændrer automatisk adgangen for alle nuværende abonnenter, så du skal ikke foretage dig noget. Har du spørgsmål, så kontakt Jette Alsing Larsen, jeal@ign.ku.dk eller Iben M. Thomsen, imt@ign.ku.dk.

Venlig hilsen Iben M. Thomsen, redaktør.

Kort nyt


Nye krydsninger af nordmannsgran
Forskere fra IGN er i gang med forædling af vores kendte juletræ: nordmannsgranen. På ½ ha jord i Folehaven Skov, ved Arboretet i Hørsholm, har forskerne netop plantet 2.100 små træer, hvoraf en del er krydsninger mellem nordmannsgranen og en tyrkisk ædelgran - Abies bornmüllerianaLæs mere.

Kom godt i gang med Naturpleje
Naturplejeportalen er netop gået i luften i en ny og forbedret udgave. Naturplejeportalen hjælper dig med at finde de rette plejemetoder til forskellige typer naturarealer. Portalen er netop blevet opdateret og udbygget med den nyeste viden fra dansk og international forskning og praksis af Rita M. Buttenschøn og Lasse Gottlieb fra IGN. Læs mere og besøg Naturplejeportalen.

Skove og plantager 2016 er udkommet
Publikationen ”Skove og plantager 2016” giver overblik over skovenes tilstand i Danmark ved hjælp af data indsamlet fra 2011-2016. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning udarbejder statistikken for Miljø- og Fødevareministeriet. Læs mere og se udgivelsen.

Kurser og arrangementer


Kom i gang med QGIS
8. februar / Skovskolen Nødebo
Hvis man skal kunne arbejde i forskellige GIS programmer, kan det være svært at navigere og finde kendte funktioner. På dette kursus vil grundlæggende funktioner blive gennemgået. For brugere der arbejder med GIS, og som gerne vil i gang med QGIS. Læs mere og tilmeld dig kurset.


Pyntegrønt temadage
20. februar / Sjælland
21. februar / Fyn
22. februar / Jylland
Husk at tilmelde dig forårets Pyntegrønt temadage. Programmet er bredt sammensat og vil give dig den opdaterede praksisnære og brancherelevante viden om, hvad der rører sig både indenfor forskning, dyrkning og markedsforhold. Læs mere og tilmeld dig.


Produktion af juletræer og pyntegrønt
14.-25. maj / Skovskolen Eldrupgård
AMU kurset omhandler emner som arealvalg til juletræer, etablering og pleje af juletræskulturer, formregulering i juletræer, salgsmarkering af juletræer, skadedyr i juletræer og pyntegrønt. Udtynding i ældre klippegrøntsbevoksninger, herunder kvalitetskrav til salgbart klippegrønt. Læs mere og tilmeld dig her.


Find flere kurser på hjemmesiden
IGNs kursusvirksomhed understøtter udviklingen i de erhverv og sektorer, som vi forsker i. I vores kursuskataloger kan du finde dit næste kursus. Download de seneste kataloger og find inspiration til din nye efteruddannelse, kursus, temadag eller konference. Læs mere. Skovskolens AMU kurser har deres egen oversigt.

Om nyhedsbrevet


Videntjenestens nyhedsbrev for Pyntegrønt formidler forskning og rådgivning inden for juletræer og klippegrønt. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN) ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 02. februar 2018