Nyhedsbrev om Skov og Natur – Københavns Universitet

Videntjenesten > Skov og Natur > Nyhedsbrev

Wood25 udstilling på IGN | IPM Vejledninger | 25 års jubilæum

Integreret bekæmpelse af skadegørere (IPM) et koncept, som har fokus på bekæmpelse af skadegørere med mindst mulig brug af kemiske midler. Plantebeskyttelsen kan ske ved at kombinere alternative metoder og handle ud fra viden om skadegørernes biologi og samspil med omgivelserne. IPM vejledninger er frit tilgængelige for alle på forsiden af Videntjenesten for Skov og Natur, samt Pyntegrønt.

Venlig hilsen Kjell Suadicani og Iben M. Thomsen, redaktører.

Invitation

WOOD 25 Udstilling
Dato: 28. april 2017, fra kl. 14:00 til 16:00 (Reception)
Sted: IGN, Fællesområdet, Rolighedsvej 23, 1958 Frederiksberg C
Den slovenske ambassade og sektion for Skov, Natur og Biomasse inviterer til fernisering af udstillingen Wood25 , der er en udstilling baseret på træ og træindustri i Slovenien. Udstillingen er initieret og udviklet med støtte fra Slovenian Ministry of Culture.
Udstillingsperiode 28.4 – 11.5. 2017

Fra invitation

Kort nyt


Videntjenesten fylder 25 år i 2017: Tag et kig på alle vores Videnblade
Vi vil gerne fejre Videntjenestens jubilæum ved at give abonnenter på Videntjenesten adgang til alle Videnblade på tværs af vores fire serier. Abonnerer du allerede på Skov og Natur, kan du frem til 30. juni 2017 helt gratis få adgang til Videnblade fra Pyntegrønt, Park og Landskab samt Planlægning og Friluftsliv. Samlet har du frem til sommer adgang til ca. 2.400 Videnblade. Læs mere.

Nyt Danmarkskort giver overblik over skovens ressourcer
Et nyt Danmarkskort gør det nemmere at planlægge driften af skovene. Kortet viser, hvilke ressourcer de indeholder, f.eks. i form af vedmasse, og kan bruges til at vurdere skovenes tilstand og udbyttet af tynding og hugst. Skovressourcekortet bygger på en laserscanning af hele landet og er udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Læs mere.  


Thomas Færgeman er ny leder af Skovskolen
D. 1. april tiltrådte Thomas Færgeman stillingen som leder af Skovskolen i Nødebo. Thomas Færgeman er agronom og fagjournalist og kommer fra en stilling som afdelingschef på DMI. Han har en lang erfaring som leder og formidler i den grønne sektor. Læs mere. 


Ny bog om skovdyrkning dækker stort behov
Undervisningsbogen Skovdyrkning i praksis henvender sig til studerende, men også skovejere og andre fagfolk inden for skovdrift kan have glæde af at læse med. Bogen er skrevet af Andreas Bergstedt, lektor og mangeårig underviser på Skovskolen, og udgivet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning. Læs mere.


Fremtidens hedelandskaber har plads til et rigere plante- og dyreliv
Forskere fra Københavns og Aarhus Universitet vil undersøge, om naturlige processer, vildtgræsning og myrer kan være med til at skabe en varieret hede med plads til et rigere plante- og dyreliv. Læs mere.

Spørgsmål og svar


Svampesporer og værnemidler
Skal der bruges værnemidler mod svampesporer, hvis træet har frugtlegemer med sporer, som frigives ved berøring af svampen under skovning? Læs mere.

Lyserøde plamager på bøgeblade
Hvorfor er der lyserøde pletter på undersiden af blodbøgens blade? Læs mere.

Kurser og arrangementer


Skovens Dag
 
7. maj / Eldrupgaard kl. 10-15
Skovskolen lukker dørene op for besøgende på denne traditionsrige dag. Der vil være masser af aktiviteter for store og små. Alle maskiner er i gang, bue og pil fundet frem, klatrerudstyret tjekket og klar til at gæsterne kan komme højt i træerne.


Naturmødet
18.-20. maj/Hirtshals
Naturmødet er en årlig event om og i naturen. Her mødes fagfolk, naturelskere og meningsdannere. IGN deltager igen i år. Læs mere.


Naturnær driftsteknik - Modul 2

15.-16. august / Eldrupgård

Formål er at opkvalificere førere af skovningsmaskiner og fælde-bunkelæggere til, ved hensynsfuld kørsel i terrænet, at foretage hugstindgreb efter givne anvisninger og i overensstemmelse med driftsprincipper af skovcertificerede arealer. Læs mere.


Vurdering af risikotræer
15.-19. maj / Eldrupgård
4.-8. og 25.-29. september / Nødebo
Hvornår er et træ farligt for sine omgivelser? Vi arbejder med vurdering af biologiske og mekaniske skader, træets biologi, bestemmelse af svampe m.m. Læs mere.


Find flere kurser på hjemmesiden
Skovskolen i Nødebo og på Eldrupgaard

Find flere oplysninger om kurser og kursusfaciliteter på Skovskolen. Vi tilbyder AMU-kurser inden for friluftsliv, skov-, park- og landskabsdrift og skræddersyede kurser om f.eks. arbejde på grønne tage, risikotræer og læring i naturen. Læs mere.

Om nyhedsbrevet


Videntjenestens nyhedsbrev for Skov og Natur formidler forskning og rådgivning inden for skovbrug og naturforvaltning. Nyhedsbrevet redigeres og udsendes af Skov & Landskab ved Københavns Universitet. For at kunne læse Videnblade i deres fulde længde, skal du eller din virksomhed have et abonnement. Læs mere om abonnement på Videntjenesten.For at besvare denne email skriv til vt@sl.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 25. april 2017